Half-Minute Hero

Megtudod menteni a világot harminc másodperc alatt?

Hát ez a platform egyik legfurább játéka az nem tagadás. Szerencsére nem csalódtam benne.

A játékot az Opus fejlesztette, akiről most halottam először a Marvelous kiadása alatt. Angolul fordítva a XSEED Games adta ki (Amerikában). A játék elért egy sikert magának, sőt annyira, hogy még egyes websitetok, még 2009 PSP Év RPG-nek is megválasztották, amit egy kicsit meredek húzásnak tartok.

“Sztori”: Az Istennő századik évében dúl a háború az emberek és a Gonosz Nagyurak között. Most a világot egy új veszély fenyegeti: terjed egy olyan varázslat, ami harminc másodperc alatt el lehet pusztítani a világot. És ezt az “eszközt” használó gonoszokat, csak a Hős tudja megállítani, az Idő Istennője támogatásával. De az egész be bekerül, egy másik Gonosz Nagy Úr, egy Hercegnő és a Lovag is a balhéba.

A plot ebben a játékban paródiaként működik leginkább a RPG kilsékre, popkultúrális humort is bevetve. És erre célra egész jó. Néha kell az ilyen is.

Na magára játékra: igazándiból öt aljátékból áll az egész, a közös dolog, hogy mindegyik harminc másodperc alatt (elvileg) kell célokat elérni.

A főrész az egésznek természetesen a Hero 30. A cél egyszerű: győzd le a főellenséget harminc másodperc alatt, grindolás és felszerelés vásárlás segítségével. Persze, azért nem olyan egyszerű elérni az ellenséget, mert szinte minden pályán van valamilyen puzzle, hogy megakadályozzon minket, sőt az se biztos, hogy harminc másodperc elég lesz. Itt képbe az istennő szobor, ami pénzért cserélve, visszatekeri az időt a fél perc elejére. A legkidolgozottabb az öt közül, sok pályával (ami közül elég sok rejtett van), achivementtel, cuccal, sőt a pályán elért rekordot a netre is feltölthetjük!

A többi érezhetően gyengébb, de nem rosszak.

Evil Lord 30 egy bizarr RTS. Itt szörnyeket idézzünk, hogy legyőzzük az ellenséget, vagy bizonyos szobrokat elpusztítsuk. Az egységeknek kő-papír-olló rendszerre vannak kialakítva, még néhány summon szerűséget is kapunk, meg az Idő Istennő itt is segít pénzért, de az kell a mágia erejének az erősítéséhez is. Őszintén szólva ezt találtam a nehezebbnek irányítani(az szörnyeket odaküldeni, ahova szeretnénk egy kicsit körülményes), meg talán a legkevésbé szórakoztató mód.

Princess 30 egy shump. Hordozzák a lovagok a hercegnőt, egy célhoz és vissza, közben a lövöldözzünk és igyekezzünk az úton maradni. Segít néhány powerup és vannak idő visszatekerő szőnyegek is. Nem rossz.

A Knight 30 a legfurább. Itt egy papot kell védelmezni, hogy elvégezze a tömeg pusztító varázslatot fél perc alatt és ehhez szinte bevehetünk mindent. Még az se gáz, hogy meghalunk, mert a kollégánk fel tud támasztani. Persze ez se olyan egyszerű, mert az ellenséget nem ölhetjük, meg vannak olyan harangok, ami “reseteljék” a varázslatot. Az egyetlen kifogásom erre módra, hogy a csapdák használhatatlan találtam őket.

A játékok inkább akkor nehezek, ha a legjobb rangot szeretnénk. Amúgy nem igazán vészesek, de így sem unalmasak, ami a legfontosabb. Kifejezetten szórakoztató az egész, különösen, ha van egy RPG múltunk.

És a szavatosság is elég jó. A Hero 30 módnak már eleve decens tartalma és a fejlesztők tettek bele Multiplayert is a játékba!

A tálalás: a játék egy 8-bti féle stylet használ, ami jó ehhez. Ennek ellenére, néhány szereplőnek megtekinthetjük a rendes artworkjét. (néhány elégé badassre sikerült!). A zene jó, minden játéknak megvan a maga zene stílusa, csak szerintem játszás közben nem halljuk eleget. Szerencsére van sound test.

Szóval egy jó kis játék, ami bármikor elővehetünk. Egy folytatásnak örülnék, elvileg készül is.

8 pont

Címkék: , , , , , , , , , , ,

Egy hozzászólás to “Half-Minute Hero”

  1. Wagner Says:

    Hát ez tök jó lehet. 🙂 Ha egyszer lesz PSP-m ezt biztos beszerzem rá.

Hozzászólás